Pismo roditeljima i učenicima

Poštovani i dragi učenici, poštovani i dragi roditelji,
stigao nam je početak još jedne školske godine. Rado bih rekao, još jedne obične školske godine. No, školska godina koja nam predstoji niti je obična, niti laka. Korona je još uvijek tu, posljedice potresa još se osjećaju. Ipak, sretan sam što mogu reći da je Škola ljepša i, što je još važnije, puno sigurnija nego prije potresa. Nove lampe, nova boja, novi parketi, a armaturom učvršćeni zidovi daju nam sigurnost. Radovi su završeni dan prije početka nastave i sad useljavamo. Klupe su tu, ploče su tu, sad još da osposobimo svu opremu i sve će biti ljepše nego što je bilo. Sve je novo i obnovljeno, a sva oprema koja nas čeka dobit će smisao tek onda kad bude ispunjena veselim učeničkim glasovima. Jer Škola, to su ljudi.
A korona? Nažalost, tu vam ne mogu reći što nas sve čeka. Znam tek da će nastava biti drugačija, čekaju nas maske, pravila koja su nam zadana i još puno nepoznanica. Puno je pitanja, na koja još nitko ne zna odgovore, ali to ne znači da se bojimo.
Naši vrijedni profesori, stručna služba, administrativno i tehničko osoblje i ja, trudit ćemo se da vam pružimo znanje po koje ste došli, toplinu i ljudskost koju ste zaslužili. Bit će i poneki težak trenutak, ali i puno lijepih. Važno je da budemo skupa, da imamo strpljenja i povjerenja jedni u druge. U izazovima koji nas čekaju, pobijedit ćemo ako smo zajedno. Hoćemo li uspjeti? Naravno da hoćemo. Mi smo Peta!
Dobro nam došli u obnovljenu Petu gimnaziju.
Vaš ravnatelj,
dr. sc. Tihomir Engelsfeld