UPISI U 2020./2021. ŠKOLSKU GODINU

Detaljne informacije općih uvjeta možete pronaći na stranici https://www.upisi.hr.

Zajednički elementi vrednovanja kandidata:

Prosjeci zaključnih ocjena iz svih nastavnih predmeta na dvije decimale u posljednja četiri razreda osnovnog obrazovanja donose najviše 20 bodova.

Predmeti koji se boduju za upis su: Hrvatski jezik, Matematika, prvi strani jezik, Fizika, Kemija i Biologija kao predmet koji je odredila V. gimnazija. Predmeti donose najviše 60 bodova.

Maksimalan broj bodova je 80. (moguće je imati više uz dodatne bodove).

Provjera znanja iz engleskoga jezika za učenike koji nisu učili engleski jezik najmanje četiri godine u osnovnoj školi održat će se 15. srpnja 2020. (srijeda) u 10.00 sati  (lokaciju ćemo objaviti naknadno zbog radova na obnovi zgrade V. gimnazije).

Bodovni prag za V. gimnaziju je 77 boda.

Dodatni elementi vrednovanja:

Natjecanja znanja iz nastavnih predmeta: Hrvatskoga jezika, Matematike, prvog stranog jezika, Fizike i Kemije prema odredbama Pravilnika, te Informatike kao natjecanja znanja koje je odredila V. gimnazija.

Izravan upis donosi prvo, drugo ili treće mjesto osvojeno kao pojedinac u 5., 6., 7. ili 8. razredu osnovnog obrazovanja na državnom / međunarodnom natjecanju iz navedenih predmeta.

Sudjelovanje na državnom/međunarodnom natjecanju kao pojedinac ili član skupine u 5., 6., 7. ili 8. razredu vrednuje se s 1 bodom!

Vrednuju se sportska natjecanja u organizaciji školskih sportskih društava.

Posebni element vrednovanja:

  • zdravstvene teškoće
  • otežani uvjeti obrazovanja uzrokovanim nepovoljnim ekonomskim, socijalnim te odgojnim čimbenicima
  • upis na osnovi Nacionalne strategije za uključivanje Roma

Dostave upisnica u V. gimnaziju, kao i ostalih dokumenata važnih za upis, vršit će se elektroničkim putem (skenirano ili slikano) u razdoblju od 27.7.2020. do 28.7.2020. u 20.00 sati. Upisnicu elektroničkim putem može poslati samo roditelj/skrbnik na e-mail adresu upisi@petagimnazija.hr, a u e-poruci dužan je dostaviti i svoj osobni kontakt (broj telefona, broj mobitela) kako bi ga škola mogla kontaktirati.