Terezia Lukić (3. a) je peta na Državnoj debati iz njemačkoga jezika

Polufinale državne debate na njemačkom jeziku (Jugend debattiert) održalo se u organizaciji Njemačke središnjice za obrazovanje u inozemstvu (ZfA) 3.5.2023. godine na XVI. gimnaziji u Zagrebu. Na njemu je 8 polufinalista, među njima i naša učenica Terezia Lukić (3. a), debatiralo na vrlo aktualnu temu Treba li na hrvatskim školama uvesti predmet „vrijednosti i dobro ponašanje“? (Soll an kroatischen Schulen ein Unterrichtsfach „Werte und gutes Benehmen“ eingeführt werden?)

Tema na finalu 4.5.2023. bila je također vrlo aktualna: Treba li u Hrvatskoj poticati isključivo održive oblike turizma? (Sollen in Kroatien nur noch nachhaltige Tourismusformen gefördert werden?) 

Terezia je osvojila 5. mjesto na državnoj debati iz njemačkoga jezika. Čestitke na ovom lijepom uspjehu. Terezijina mentorica bila je profesorica Irena Lasić.

Kroz cijelo natjecanje polufinala i finala državne debate sudionike i publiku su vodili prošlogodišnja pobjednica državne debate, naša Ana Hluchý (V. gimnazija, Zagreb) i viceprvak Dario Panić (IV. gimnazija, Zagreb).