Terezia Lukić (3. a) i Nina Padovan (3. a) pobjednice na Školskom natjecanju iz debate na njemačkom jeziku (Jugend debattiert)

Školsko natjecanje iz debate na njemačkom jeziku (Jugend debattiert) održalo se 27.1.2023. na temu: Sollen in der Schule regelmäßig Drogenkontrollen stattfinden? / Treba li u školama redovito provoditi testove na drogu?.

Na natjecanju predviđenom za učenike koji pohađaju DSD nastavu (nastava za Njemačku jezičnu diplomu – Deutsches Sprachdiplom) pobijedile su Terezia Lukić (3. a) i Nina Padovan (3. a), koje će zastupati V. gimnaziju na izlučnom državnom natjecanju u Zadru od 2. – 5. 3. 2023., gdje će nastupiti 24 najboljih hrvatskih debatanata na njemačkom jeziku.

Jedna od sutkinja školske debate bila je i naša maturantica Ana Hluchý (4. f), prošlogodišnja državna prvakinja u debati na njemačkom jeziku Jugend debattiert, a koja je sada aktivna i kao Jugend debattiert alumna.

Učenicama od srca čestita mentorica Irena Lasić, prof. njemačkoga jezika, koja im želi sreću na sljedećim razinama natjecanja.