Svečana dodjela DSD diploma

34 učenika V. gimnazije pripremalo se marljivo tijekom protekle 4 godine na DSD ispit (Deutsches Sprachdiplom II) na razini B2/C1, koja omogućuje studij u zemljama njemačkog govornog područja. 20 učenika je ispit uspjelo položiti sa svim sastavnicama ispita na visokoj C1 razini.

Maturante je na početku svečane dodjele diploma pozdravio ravnatelj V. gimnazije, dr. sc. Tihomir Engelsfeld, te zaželio učenicima i nadalje ovako velike uspjehe kao što je to bio uspjeh položenog DSD ispita. Gđa. Nathalie Linow iz Njemačkog veleposlanstva, te gđa. Uta Wullenbäcker, koordinatorica za DSD nastavu u Republici Hrvatskoj, ovogodišnjim su maturantima V. gimnazije 2.6.2022. podijelile zaslužene DSD diplome.

Svečanost podjele DSD diploma uveličali su i sami DSD maturanti, koji su na podjeli diploma izveli pjesmu Beatlesa „Yesterday“ u vlastitom prepjevu na njemački jezik, s kojom su nastupili na ovogodišnjem natjecanju u pjevanju i glumi na njemačkom jeziku, Max sucht den Superstar II. Snimku učeničkog nastupa uživo možete vidjeti na sljedećoj poveznici.

Na podjeli DSD diploma također se mogla pogledati izložba učeničkih fotografija na temu dva lica vlastitoga grada, te pogledati video-uradak s kojim su naši ovogodišnji DSD maturanti lani pobijedili na državnom natjecanju PASCH-Neta u izradi kratkih video-uradaka na njemačkom jeziku na temu svijeta reklama. Učenički Video Akzeptiere das Schicksal možete vidjeti na sljedećoj poveznici: https://www.pasch-net.de/de/wettbewerbe/9-wettbewerb-dsd-werbewelten.html

Profesorice njemačkoga jezika V. gimnazije, Nika Ana Novak i dr.sc. Irena Lasić, prof. izvrsni savjetnik, koje rade u DSD programu, sretne su da su ispratile u svijet studija i rada još jednu uspješnu generaciju DSD maturanata.