Projekt Steps

Zagreb, 27. i 28. rujna 2021. u našoj školi se održao prvi sastanak projektnog tima STEPS (Science Teaching Educational Packs for Schools across Europe). Tim sačinjavaju učenici i nastavnici 4 zemlje: Velika Britanija, Belgija, Španjolska i Hrvatska, a cilj im je napraviti edukacijske materijale za učenike osnovnih škola koji bi se koristili u okviru njihove nastave iz grupe znanstvenih predmeta (biologije, kemije, fizike). Materijali su oslonjeni na izvođenje različitih demonstracija i pokusa. Tema hrvatskog projektnog tima su fosili, a u izradi edukacijskih materijala sudjeluje 30 učenika naše škole podijeljeni u 8 timova i 3 nastavnice (Zrinka Pongrac Štimac, Svjetlana Vorel i Saida Deljac).

Belgija, Brugge , 13.- 20.03.2022.

Učenice trećih razreda (Ana Belaić, Lara Ključarić i Lea Podgorski) te profesorice (Svjetlana Vorel, Daniela Beroš i Zrinka Pongrac Štimac) su sudjelovale na 2. projektnom sastanku koji se održao u gradu Brugge u Belgiji.

Škotska, Dollar , 13.-19.11.2022.

U okviru Erasmus + projekta STEPS Across Europe učenice Laura Sever, 4.F, Antea Parat, 4.G i Sara Sokol, 4.D s nastavnicama Zrinkom Pongrac Štimac, Danielom Beroš i Saidom Deljac sudjeluju na 3. projektnom sastanku u Škotskoj. Organizator projektnog sastanka su ovaj put nositelji projekta, Dollar Academy u mjestu Dollar pored Stirlinga u Škotskoj. U okviru posjeta, naše učenice će s učenicima partnerskih škola iz Belgije, Španjolske i Škotske sudjelovati u različitim edukativnim aktivnostima koje se bave znanstvenom eksperimentima. Prvi dan je započeo špagetima i spužvastim bombonima, a nastavljen je s piratskim povezom za oko i periskopima. Na ovom projektnom sastanku cilj je educirati učenike kako bi mogli samostalno provesti radionice s učenicima nižih razreda osnovnih škola. Teme svih radionica su iz STEM područja i njihov cilj je upoznati mlađe učenike s odabranim konceptima iz fizike (magnetizam i slobodni pad) te biologije (oko, fosili).

Četvrti projektni sastanak će se održati u svibnju 2023. u gradu Motril u Španjolskoj.