Peta gimnazija osvojila je sva tri prva mjesta na državnom natjecanju PASCH-neta u izradi video-uradaka na njemačkom jeziku na temu putovanja

Projektni zadatak PASCH-net-a za 2022. godinu bio je izrada video-uradaka u trajanju do 4 minute u timovima do maksimalno 5 učenika na njemačkom jeziku, u kojima bi se tehnički vješto i kreativno prikazala vlastita vizija putovanja.

Ove su godine sve tri nagrade na ovom državnom natjecanju dobili učenici V. gimnazije. Svi nagrađeni učenici pohađaju DSD nastavu u sklopu koje su i sudjelovali u ovom projektu i natjecanju.

1. mjesto: „Die Reise eines Mantels“ („Putovanje jednog kaputa“)

U izradi ovog video-uratka sudjelovale su učenice 3. a razreda: Dora Brođanac, Nika Miličević, Ana Dašić, Mia Marek i Dina Filaković (mentorica dr.sc. Irena Lasić, prof. izvrsni savjetnik)

2. mjesto: „Unsere Vision: Das perfekte Urlaubsangebot“ („Naša vizija: Savršena ponuda za godišnji odmor“
U izradi ovog video-uratka sudjelovale su učenice 3. e razreda: Martina Brnjaković, Ema Hofer i Dorotea Rengel (mentorica Nika Ana Novak, prof.)

3. mjesto: „Zeitreise“ („Putovanje kroz vrijeme“)
U izradi ovog video-uratka sudjelovale su učenice 3. a razreda: Mateja Mandić, Petra Kulišić, Lucija Androić, Nina Meštrović i Kristina Vartušek (mentorica dr.sc. Irena Lasić, prof. izvrsni savjetnik)

Navedeni učenici su za svoj uspjeh, trud i kreativna rješenja za ova prva tri mjesta osim priznanjem nagrađeni i lijepim i vrijednim predmetnim nagradama (slušalicama, prijenosnim punjačima za mobitel te novčanim bonovima za Müller). Čestitamo svim nagrađenim učenicama i učenicima.

Sva tri nagrađena video-uratka možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://www.pasch-net.de/de/wettbewerbe/zehnter-dsd-kurzfilmwettbewerb.html