MIHOVIL ŠTIMAC osvojio Nagradu predsjednika Hrvatskoga sabora, a PAVLA PINTARIĆ Pohvalu na Natječaju za najbolji esej/zastupnički govor

Na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora objavljena je Odluka Povjerenstva za vrednovanje radova pristiglih na Natječaj za najbolji esej/zastupnički govor za šk. god. 2020./2021. na zadanu temu: „Trideset godina hrvatske neovisnosti“ (ili alternativno: „Trideset godina od proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske“). Učenik 2.b razreda, MIHOVIL ŠTIMAC, osvojio je Nagradu predsjednika Sabora (2. mjesto od 3 nagrađena!) za izvrstan zastupnički govor pod mentorstvom prof. Smiljane Karlušić Kožar.

Iz obrazloženju Povjerenstva: „Govor s jasnom porukom o važnosti zajedništva. Stilski dotjeran i sadržajno inventivan rad, s domoljubnom, ali i osobnom niti vodiljom kroz cijeli tekst te aktualizacijom teme, razmatrajući ju kroz realnost Hrvata danas očima mladih.“ Čestitamo Mihovilu!

Učenica 1.a , PAVLA PINTARIĆ, (mentorica Smiljana Karlušić Kožar ,prof.), za svoj zastupnički govor dobila je Pohvalu. Rad je vrlo izražajan i emotivan, gotovo da prelazi u poetski tekst (pjesmu u prozi).

Oba rada bit će objavljena u e-zborniku najboljih radova na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora.