Iz PETE na FAKULTETE – Akademija dramskih umjetnosti Zagreb

U sklopu projekta Iz PETE na FAKULTETE tijekom kojih će profesori i predavači s različitih fakulteta, te ljudi iz dotičnih struka predstaviti svoje institucije, proceduru upisa, tijek studija i svoj rad (na fakultetu) 11.3.2020. se održalo prvo od planiranih izlaganja, tijekom kojeg je predstavljena Akademija dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Ecija Ojdanić, kazališna, televizijska i filmska glumica, te osnivačica i redateljica kazališta Moruzgva te Robert Orhel, izvanredni profesor na Odsjeku filmske i TV režije, govorili su zainteresiranim učenicima V. gimnazije s puno ljubavi i žara o svojim profesijama.

Najzastupljeniji učenici na događanju bili su oni koji pohađaju našu Filmsku grupu, predvođeni našom profesoricom engleskoga jezika i komparativne književnosti, Dunjom Krpanec. Nakon kratkog izlaganja učenici su postavili brojna pitanja i razgovarali s našim gostima, kojima smo od srca zahvalni što su s nama podijelili svoje iskustvo, savjete, slobodno vrijeme i pozitivnu energiju. Organizator projekta Iz PETE na FAKULTETE te predstavljanja Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu za V. gimnaziju je dr. sc. Irena Lasić, prof. njemačkoga i engleskoga jezika.