Augustin Pintarić (3. g) prošao u finale državnog natjecanja iz debate na njemačkom jeziku (Jugend debattiert)!

3.5.2021. održalo se polufinale Državne debate na njemačkom jeziku Jugend debattiert, na kojem je između 8 polufinalista sudjelovalo dvoje učenika V. gimnazije, Mia Marek (2. a) i Augustin Pintarić (3. g). Učenici su u polufinalu debatirali na temu: Treba li glasačko pravo u Hrvatskoj postati obvezom glasovanja?

Augustin Pintarić je u polufinalu oduševio stručni žiri debate, te će kao jedan od 4 finalista 5.5.2021. sudjelovati u finalnoj državnoj debati. Učenici će 5.5.2021. debatirati na temu: Treba li cjepivo protiv korone postati obvezno u trenutku kada to postane moguće?

Cijela će se debata 5.5.2021. prenositi uživo na youtube kanalu na sljedećoj poveznici: https://youtu.be/09CRPnt7_GI s početkom u 14h. U privitku se nalazi i program sutrašnjeg online događanja. Pozivamo sve, a pogotovo sadašnje i buduće ljubitelje njemačkoga jezika i debate da dođu podržati našega Augustina!

Sretno u finalu državne debate na njemačkom jeziku Augustinu od srca žele mentorice: dr. sc. Irena Lasić, prof. i Nika Ana Novak, prof.

U sklopu sutrašnjeg finala održat će se i intervju s dr.sc. Irena Lasić, prof. njemačkoga na V. gimnaziji o podučavanju, uvježbavanju te provođenju debate Jugend debattiert u sklopu kurikuluma nastave DSD-a.