Ana Hluchý (3. f) u finalu državne debate na njemačkom jeziku – Jugend debattiert international – nakon pripremnog jezičnog kampa u Zadru

Dvije učenice naše gimnazije, Dea Lugarić (3. a) i Ana Hluchý (3. f), plasirale su se u polufinale državne debate na njemačkom jeziku – Jugend debattiert international – te su tako izborile online trening u debati, te još dodatni jezični pripremni trening u prekrasnom Zadru od 22.5.2022. do 24.5.2022.

Osam učenika koji su prošli u polufinale u Zadru su se na pripremnom jezičnom kampu pripremali za predstojeće polufinale i finale debatirajući, ali i obilazeći interesantne institucije, poput Odjela za germanistiku na Sveučilištu u Zadru i Austrijske knjižnice „Dr. Alois Mock“ Sveučilišta u Zadru.

Pripreme za polufinale i finale u debati na njemačkom jeziku protekle su vrlo uspješno. Naime, naša učenica Ana Hluchý na polufinalu državne debate (koje se održalo 25.5.2022.) plasirala se u finale, koje se održava online 26.5.2022.

Bravo, Ana! Draga Ana, držimo ti fige u finalu! Dvoje najboljih debatanata u državnom finalu bit će ove jeseni pozvani u Budimpeštu na internacionalnu razinu natjecanja u debati na njemačkom jeziku.

Mentorica učenicama u pripremi za debatu na njemačkom jeziku bila je dr. sc. Irena Lasić, prof. izvrsni savjetnik.

Organizaciju i trošak ovog pripremnog jezičnog kampa, kao i natjecanja Jugend debattiert international, preuzela je njemačka Središnjica za obrazovanje u inozemstvu (ZfA).