Ana Hluchý (3. F) i Dea Lugarić (3. A) u polufinalu Državnog natjecanja iz debate na njemačkom jeziku (Jugend debattiert international)

Državno natjecanje iz debate na njemačkom jeziku (Jugend debattiert international) održalo se 11.4.2022. online, te je na natjecanju sudjelovalo 24 kandidata iz DSD škola širom Hrvatske. V. gimnaziju zastupale su dvije djevojke, Ana Hluchý (3. F) i Dea Lugarić (3. A), koje su se obje, uz još 6 drugih hrvatskih učenika, izborile ulazak u polufinale Državnoga natjecanja. Tih osmero najboljih učenika u državi dobilo je petodnevnu stipendiju u Njemačkoj, tijekom koje će se dodatno pripremati za polufinale i finale državnoga natjecanja u debati na njemačkome jeziku.

Natjecanje Jugend debattiert international organizira njemački ZfA – Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (Središnjica za škole u inozemstvu), koja ujedno i financira stipendije tj. dodatno usavršavanje za 8 najboljih učenika u državi i njihovu pripremu za državno polufinale i finale, koji se održavaju 26. i 27.5.2022.

Djevojkama od srca čestitamo i želimo sretan put u Njemačku na daljnje usavršavanje.

Mentorica na pripremama za natjecanje u debati na njemačkom jeziku bila je Irena Lasić, prof.