Upisi2016./2017.

Detaljne informacije općih uvjeta možete pronaći na stranici https://www.upisi.hr

Zajednički elementi vrednovanja kandidata:

Prosjeci zaključnih ocjena iz svih nastavnih predmeta na dvije decimale u posljednja četiri razreda osnovnog obrazovanja donose najviše 20 bodova.

Predmeti koji se boduju za upis su: Hrvatski jezik, Matematika, prvi strani jezik, Fizika, Kemija i Biologija kao predmet koji je odredila V. gimnazija. Predmeti donose najviše 60 bodova.

Makismalan broj bodova je 80. (moguće je imati više uz dodatne bodove)

Provjera znanja prvog stranog jezika kojeg kandidat nije učio u OŠ održat će se 29.6. 2016. (srijeda) u 10:00 sati u prostorijama V. gimnazije.

Dodatni elementi vrednovanja:

Natjecanja znanja iz nastavnih predmeta: Hrvatskoga jezika, Matematike, prvog stranog jezika, Fizike i Kemije prema odredbama Pravilnika, te Informatike kao natjecanja znanja koje je odredila V. gimnazija.

Izravan upis donosi prvo, drugo ili treće mjesto osvojeno kao pojedinac u 5., 6., 7. ili 8. razredu osnovnog obrazovanja na državnom / međunarodnom natjecanju iz navedenih predmeta.

Sudjelovanje na državnom/međunarodnom natjecanju kao pojedinac ili član skupine u 5., 6., 7. ili 8. razredu vrednuje se s 1 bodom!

Vrednuju se sportska natjecanja u organizaciji školskih sportskih društava.

Posebni element vrednovanja:

  • zdravstvene teškoće
  • otežani uvjeti obrazovanja uzrokovanim nepovoljnim ekonomskim, socijalnim te odgojnim čimbenicima
  • upis na osnovi Nacionalne strategije za uključivanje Roma

Izravan upis u srednju školu, uz uvjet da zadovolje na ispitu sposobnosti i darovitosti u školama u kojima je to uvjet za upis, imaju kandidati hrvatski državljani čiji su roditelji državni službenici koji su po službenoj dužnosti upućeni na rad u inozemstvo, a koji su se najmanje dva od posljednjih četiriju razreda prethodnog obrazovanja školovali u inozemstvu.